dimecres, 17 de maig del 2023

DÉUS D’ESTAR PER ROMA (0)

 

 

Déus d’estar per Roma donarà nom a un seguit de posts que es pretenen entretinguts alhora que didàctics, ja que s’atindran en tot moment a la veritat històrica d’un període marcat per les guerres –de conquesta, defensives, dinàstiques, contrainsurgents–, les pestes, les caresties, els crims d’estat, les crueltats de l’esclavatge, els espectacles violents, les històries palatines d’alcova, el naixement i l’expansió del cristianisme..., un període que confio que anireu descobrint com és d’apassionant conèixer (i d’agrair no haver viscut).

Però aquest és només el teló de fons contra el qual miraré de traçar una galeria de retrats planers i tirant a escèptics, més o menys reduïts a l’essencial, dels inversemblants déus de carn i ossos que envoltats d’aduladors, oportunistes i altres espècies paràsites, van regir els destins del món els primers tres-cents i tants anys de la nostra era, des de l’Avi August fins a Constantí Superstar.

A cada post hi trobareu també un retrat fisonòmic de l’emperador de torn, aquest dibuixat amb ull clínic per l’amic Josep M. Segimon, el renom del qual arriba als astres.

Que gaudiu de tot plegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada