dilluns, 14 d’agost del 2023

Un incident desagradable

 


 Potser has comès un error sense adonar-te'n i d'aquí les garrotades de cego el cop de puny que t'ha fet una ferida al pòmul i les manilles sense folre rebutjat com el dia que vas néixer en un món que no havia de ser el teu no facis aquesta cara quan et miren de mussol bruta de sang i sobretot no badis boca si no et pregunten sents? diu que li hauran fet que està tan pàl·lid? li espolsaran l'esquena com a un Cristo no hi haurà polèmica ni escàndol blau de cap a peus ell s’ho haurà buscat deu ser un dels guillats del PRICOM un facinerós activitats clandestines terroristes manipulació d’explosius i precursors d'explosius distribució en línia de propaganda subversiva ets un blanc Peret un zero a l’esquerra t'escridassen les finestres s'entreobren al teu pas t'observen un no-res t’arrila per fi et tenen.

Treu pit home ara que et guien entre cascos i uniformes subfusells i alades atzagaies alguna empenta algun batzac addicionals sobrevolat per l’helicòpter we are calling the military people a la carrossa blindada de gala que mena un tir de muls encobertats ostentant blasons als flancs cap al gran cau dels guripes i allà a l'escorxador alerta res de mutxel quan et vulguin sentir diràs a qui sigui amb la deguda reverència i veu distinta i clara sí senyor comissari no senyor comissari ho sento molt senyor comissari a qui Déu guardi com vostè vulgui espavila deixa’t de manaments judicials no facis el milhomes col·labora i no arrosseguis els peus per caminar fer-ho aquí entre tot un exèrcit en peu de guerra en honor teu no és pas tan diferent de caminar pels carrers d’una ciutat perduda entre vigilada genteta de la trampolina que es creu lliure i segura.

Ves deixa de badar les seves raons el dret sagrat de la societat a defensar-se són inapel·lables decisives l’únic que en aquests moments importa ull viu si et pregunten coses. I ni se t’acudeixi que no cal ni mirar de contestar tot plegat és massa greu i a qui no xerra hàbilment interrogat li tallen el garó no facis l'orni la qüestió es redueix a acceptar el que sigui allò que calgui i favor per favor barrabàs carro de merda escarrassa't o et caurà un nou gec d’hòsties mostre’t ben cortès digues que sí naturalment de vegades fins i tot somriurà el bandarra té maneres flonges estudiades a consciència llueix un collar d’orelles humanes seques grans i regulars petites encorbades cap endins de lòbul allargat i pèndul minso sense lòbul de fet s’assembla molt a les persones ordinàries si somriu és que somriu i el que et demana no pot ser res de l’altre món sempre demanen el mateix amb paraules diferents i no costa gaire quan encara tens a lloc les dents senceres dir que sí senyor. 

Concentra’t nano no cedeixis a aquesta buidor que vol créixer i pujar mira que et condemnes i no hi ha organisme mandatari del Protocol Facultatiu de la Convenció contra els Tractes Cruels Inhumans i Degradants que valgui prohibit caboriejar que hi ha una dignitat a perdre digues sense vergonya m’he deixat enredar com un babau quin miserable pres o lliure del país té encara dignitat? enrere mestre Pere si mou els llambrots és perquè parla però cap so no li arriba al desgraciat que guaito des de dintre és important tanmateix assabentar-se’n accedir de cor al que convingui adona’t que estàs sol com la una endinsant-te més i més a la nit glaçada i negra d’Interior no hi ha ningú on hauran anat? t’ensenya cagada pastoret un lligall voluminós la relació tal vegada de torts i malifetes que pots haver comès pertorbant la tranquil·litat pública què passarà si et fan cavar una fossa de les teves dimensions quina iniquitat i t’hi soterren? esdevindràs una arrel més sota el terra de la pàtria ingrat i dur? 

Ateneus i biblioteques són fonts de cultura i belles emocions el temps és or es guarda en un valuós joier de tapa bombada costats de pit de colom i peus reina Anna valia un euro però ara ja en val dos bim bom bim bom les campanes de Salom clavells margarides gladiols tulipes lliris d’aigua els sentiments que inspira sant Martí de Porres que va anar als seus pares els va cantar misericòrdia amén salta miralta trenca una galta al nord el golf de Carpentària al sud la gran badia d'Austràlia amb el golf de Spencer el Murray i el Darling són els rius no es cregui valent qui sols espanta els covards i els indefensos no fa senyor ensenyar la ceba ni jugar a la marraquinca la clau de la felicitat un arbre de lleves una carcassa de motor elèctric de 2,5 CV una cabota de cargol sense fi que engrana en una cremallera.

Aquí cambra mal il·luminada que fa tuf de suor de pixats i resclosit no hi és la Cinta cap carta d'amor segur que la xava t’ha deixat o et deixarà cornut i fotut i sense saber en quina paret toques ni ta mare pobra mare la Fuensanta les hi podem convidar però quina cosa d’interès podrien veure-hi? el seu petarrell a la banyera al quiròfan a la torradora a la campana al violí? nu de quatre grapes amb mocs i coàguls de sang al cul pel vit de bou la corda molla amb nusos gestos de boig que et falta l’aire? a més a més mai no han volat tu al final sí que ho faràs des del terrat els remordiments esclar són perillosos rebentaràs com un gos fracturada la base del crani contusió cerebral mandíbules trencades hematomes pertot bloqueig renal i a desballestar o al mar amb una pedra als peus.

Apa deixa’t d’orgues i combat aquesta veu que malda des del fons del fons per pujar estrangera gola amunt contra la lògica més elemental què et costa embolcallar el teu nom en línies fines al peu d’un paperot? no hi fa res que els que manen de ben lluny et diguin bocamoll què és el que pretens? quina la glòria? quina reparació quins aplaudiments i quins discursos? Mare de Déu dels Set Dolors Peret o t’hi enfrontes o no hi seràs a temps està a punt d’aflorar amb l’espetec d’un tro no l’hi consentis amb un deix triomfal tan foll com decidit:

No!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada