dijous, 24 de gener del 2019

De com demanar un préstec bancari


    Com diu Sant Pau, “La fe és el fonament de les coses que s’esperen”, en aquest cas el préstec, però ella tota sola no garanteix un resultat satisfactori. Cal esforçar-se una mica per tal de presentar-nos al Banquer nets de cos i ment: recordem que ell pot satisfer la nostra necessitat en un minut, mentre que nosaltres, amb els nostres ingressos miserables, no ho haguéssim pogut fer en molts anys, potser mai de la vida. A part de tenir fe, qui busca obtenir un préstec ha de seguir aquestes instruccions: 1) Aconseguir una cita amb el Banquer. 2) Preparar-se. 3) Comportar-se de manera adequada en l’entrevista.
    Donant per solventat el primer punt, la preparació més recomanable per trobar el to exacte que emprarem en l’entrevista consisteix a fer sense defallir un dejuni absolut durant les quaranta hores prèvies a la cita, esforçant-nos durant aquest període a deixar de banda les nostres imperfeccions més sobresortints. El dia assenyalat, vestits de manera formal i sense estridències, desapareguts al fons de la butaca de la zona d’espera de l’entitat, però sempre camajunts, esperarem amb l’ajut d’una suau música ambiental que se’ns convidi a passar al despatx del Banquer. Aleshores...
    Aquí van unes indicacions generals sobre la manera de comportar-s’hi: per comptes de dir “jo”, cal dir “un servidor” i no respondre cap pregunta amb un “sí” o un “no” pelats. A més, per incomprensibles i avorrides que ens resultin les explicacions tècniques que ens doni, mai recorrerem a la grolleria d’exclamar: “Escolti, potser que vagi al gra!”, o “Valga’m Déu, que llarg!” I sobretot no demostrarem que hem de menester desesperadament aquells diners.
    En fi, si tenim béns que garanteixin el compliment de l’obligació de pagar, un historial de crèdits impecable i el Banquer està de filis aquell dia, hi ha moltes possibilitats que ens atorgui el préstec. En cas contrari, pensem que el sol fet que s’hagi dignat escoltar el nostre problema i les nostres expectatives ja és de per si un valuós regal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada